Veulenveiling 14 & 15 augustus: Top collectie veulens met interessante genen

Veulenveiling 14 & 15 augustus: Top collectie veulens met interessante genen

Veulenveiling 14 & 15 augustus: Top collectie veulens met interessante genen 1200 628 Stal Brouwer Holland

Op de veiling, die plaatsvindt op 14 en 15 augustus in Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo, vindt u 49 dressuur- en 85 springveulens van fokkers die klant zijn van Stal Brouwer, van Team Nijhof en van de Watermolen. Alle veulens hebben één ding gemeen: ze komen uit bewezen moederlijnen / bewezen stammen vol sport. U vindt er de veulenkampioen van CK Drenthe en merrieveulens rechtstreeks uit de stam van Kashmir van ’t Schuttershof.

Dat H&M All In van de Zweedse topruiter Peder Fredricson (goud team en individueel zilver) en H&M Indiana van Malin Baryard-Johnson (5e) beide Kashmir van ’t Schuttershof als vader hebben is geen toeval. Dat Kashmir van ’t Schuttershof springgenen vererft zal voor niemand een verassing zijn. Maar laten wij nu net voor de ambitieuze fokker/amazone/ruiter nakomelingen uit de lijn van Sissi van ’t Schuttershof, zelf 1.60 springen en de volle zus van Kashmir, in de veiling hebben.

Erg interessant is het merrieveulen Ruby Tuesday van de Kalevallei, een dochter van Highlander VDK maal Vigo d’Arsouilles. Highlander VDK wordt gereden door Jur Vrieling en de derde moeder van dit veulen is Sissi van ’t Schuttershof.  Uit dezelfde stam wordt ook geveild het donkerbruine merrieveulen Repeat After Me van de Kalevallei (Andiamo Semilly x Numero Uno), een kleindochter van Sissi van ’t Schuttershof.

Ook hebben we in de veiling het merrieveulen Don’t Tell Me What To Do (Kashmir van ’t Schuttershof x Douglas). Moeder Colette sprong zelf 1,40 m. en haar moeder Maroucha bracht op haar beurt twee 1,40 m.-springende nakomelingen. Great Z is een zoon van Grandorado TN uit een moeder die afstamt van Kashmir.

Veelbelovende springhengsten
Het voert te ver om alle veulens nu te bespreken, maar de collectie is absoluut veelbelovend en toekomstgericht. Er zijn nakomelingen van jonge hengsten als Ramos JW van ’t Meulenhof TN, Kitt SB, Opium JW van de Moerhoeve TN, Komme Cassall TN, Dorian Grey TN en Poker de Mariposa TN. Maar ook van de bewezen hengsten Highway M TN, Grandorado TN, Eldorado TN en Emir R zijn er veulens geselecteerd. De hybride veiling (live en online) is zondag 15 augustus live bij te wonen in Borculo. Online meebieden is mogelijk, na registratie.

Veulenkampioen dressuur
Op zaterdag 14 augustus, worden er 49 geselecteerde bloedgemaakte dressuurveulens geveild. We veilen o.a. de veulenkampioen van Drenthe: Ramiro VH (Livius x Kansas C) deze topper mag zich binnenkort meten met de beste veulens van Nederland op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. Het commentaar van de KWPN-inspecteur Marcel Beukers op de keuring in Exloo is veelbelovend:  “Dit is een imponerend hengstveulen met veel ontwikkeling, die sterk gebouwd is en goed in het rechthoeksmodel staat. Hij heeft veel front, een goede bovenlijn en maakt zich nog eens extra mooi in beweging. Hij draaft met heel veel houding en techniek, en galoppeert ook met goede souplesse en zelfhouding”.

Ook Ragnar BS (Dante U.S x Bretton Woods) is een speciale vermelding waard. “Een opvallend veulen uit een stam waar grand Prix prestaties uit voort komen. Daarnaast veilen we ook nog spektakel: Rico (Las Vegas x Manno), niet alleen door zijn afstamming, maar vooral ook door moderne gefokte model, zijn zelfhouding, achterbeengebruik en tritt.

Kortom te veel moois om op te noemen, kijk en registreer u snel.

Uiteraard bent u van harte welkom en zien wij u ook graag live op de veiling in Borculo! Bestel uw tickets.