Dekvoorwaarden

Hengstenhouderij Stal Brouwer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte of letsel van mensen, dieren, vervoersmiddelen of anderszins. Merries worden geïnsemineerd en/of natuurlijk gedekt voor rekening en risico van de eigenaar. Het dekseizoen eindigt op 1 september 2023 voor onze hengsten.

Alle genoemde dekgelden zijn exclusief stamboekkosten en BTW. De dekclausule is mogelijk, gust verklaring dient vòòr 1 oktober 2024 in ons bezit te zijn.

Dekgelden:

  • Zijn exclusief BTW, stamboek- en afdrachtkosten
  • Bij embryotransplantatie/icsi is er dekgeld verschuldigd per gespoelde embryo
  • Dierenartbegeleiding:
    • Scannen/opvoelen: € 20,- (per keer)
    • Verspakket: € 150,-
    • Diepvriespakket: € 125,- (per cyclus)

Dierenartsbegeleiding wordt gedaan door Joeri Stevens, tel. 06-41470176.

Stallingskosten

De stallingkosten bedragen € 10,- per dag (merrie met/zonder veulen), contant te voldoen bij het ophalen van uw merrie. DE STALLING IS GEHEEL OP EIGEN RISICO.

In verband met aanlevering van merriegegevens verzoeken wij u bij de eerste inseminatie en/of dekking een kopie van het stamboekbewijs, voorzien van lidnummer van de eigenaar, aan ons te overhandigen. De merrie dient voldoende gevaccineerd te zijn tegen influenza, tetanus en rhinopneumonie. Stal Brouwer kan niet aansprakelijk worden gesteld voor CEM besmetting.

De algemene voorwaarden van de Bond van Hengstenhouders in Nederland zijn van toepassing op alle dekkingen via Stal Brouwer.

Het sperma dient vòòr 9 uur ‘s ochtends besteld te worden.

Wij houden ons graag aanbevolen en zullen ons uiterste best doen om uw merrie drachtig te krijgen. Zijn er vragen of problemen, neem dan contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,
Stal Brouwer