PURPLE RAIN

DESPERADO N.O.P. x NEGRO

dekgeld € 1000,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht €700 ,-)

Info

Geslacht: Hengst
Type: Dressuur
Kleur: Zwart
Geboren: 2020
Stamboek: KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Stokmaat: 1.66m

Stamboom

PURPLE RAIN

Hengst 2020 KWPN D-OC WFFS-free

DESPERADO N.O.P.

Hengst 2008 KWPN keur

VIVALDI

2002 KWPN pref WFFS-free

KRACK C

1992 KWPN keur

RENATE-UTOPIA

1998 KWPN ster pref prest D-OC WFFS-free

SARITA

1999 KWPN Elite pref prest D-OC

HAVIDOFF

1989 KWPN keur

NIKITA

1995 KWPN ster

IANA V.O.D.

Merrie 2013 KWPN Elite prok IBOP(drs)

NEGRO

1995 KWPN pref

FERRO

1987 KWPN pref WFFS-free

FEWRIE

1987 KWPN keur pref prest

ZORIANA

2004 KWPN Elite pref prest prok IBOP(drs)

JAZZ

1991 KWPN pref WFFS-free

PORIANA

1997 KWPN keur pref prest sport(dr)

PORIANA v. JUVENTUS
u. KORIANA v. RUBINSTEIN I
u. DIANA v. DORUTO
u. LENNY v. HEIDELBERG
u. HELLA v. AMOR
u. UNIVER v. KAVALIER
u. KRISETTE v. FRELONUS
u. FLORINATJE v. BERTRAM
u. CADINA v. VONDELUS
u. CORRIE v. VICTOR
u. TRILLIE v. EVAGORE
1e moeder: IANA V.O.D. Elite prok IBOP(drs) (1, 2013, NEGRO x JAZZ)
Moeder van:
PURPLE RAIN (DESPERADO N.O.P. x NEGRO) - Goedgekeurd bij KWPN, HANN
2e moeder: ZORIANA Elite pref prest prok IBOP(drs) (1, 2004, JAZZ x JUVENTUS)
Moeder van:
EZORIANA V.O.D. (LORD LEATHERDALE x JAZZ) - Z2-drs
HALIANA V.O.D. (LORD LEATHERDALE x JAZZ) - ZZL-drs
JAVIANA V.O.D. (DAVINO V.O.D. x JAZZ) - Z2-drs
KJENTO (NEGRO x JAZZ) - PSG/Inter I - Goedgekeurd bij KWPN, OLDBG, HANN, WESTF, MECKL, Südd.Verb.
MOWGLI V.O.D. (DESPERADO N.O.P. x JAZZ) - Z1-drs - Goedgekeurd bij KWPN
Grootmoeder van:
LANCE V.O.D. (GLAMOURDALE x DAVINO V.O.D.) - Goedgekeurd bij DWB
THE ONYX'S (GLOCK'S TAMINIAU x UPHILL) - Goedgekeurd bij NRPS
3e moeder: PORIANA keur pref prest sport(dr) (1, 1997, JUVENTUS x RUBINSTEIN I)
Moeder van:
ZORIANA (JAZZ x JUVENTUS) - Z1-drs
ALLURE O (JAZZ x JUVENTUS) - ZZZ-drs
DANI V.O.D. (JAZZ x JUVENTUS) - ZZL-drs
EASY DANCER V.O.D. (VIVALDI x JUVENTUS) - Z2-drs
FABIANA V.O.D. (VIVALDI x JUVENTUS) - ZZL-drs
GUDIANA V.O.D. (APACHE x JUVENTUS) - Z1-drs

Wat een schitterend optreden hadden onze hengst Purple Rain en Gerrel Vink tijdens de presentatie van de nieuwe jaargang tijdens de KWPN-Stallionshow. Wat een kracht in het achterbeen toont deze jonge hengst nu al. Purple Rain wordt thuis na afgelopen dekseizoen rustig verder opgeleid door Renate van Uytert van Vliet en dat werpt zijn vruchten af. Hij wordt stabieler, begint weer met een mooie tact te lopen en we zijn heel happy met zijn ontwikkeling. Voor de Stallionshow leek het ons beter dat Gerrel hem wilde rijden in deze hectiek voor 3.5 jarige hengsten en dat pakte super uit.

De eerst keer dat we deze eyecatcher zagen waren we gelijk onder de indruk van hem. Een paard met sterke bewegingen en een zeer sterk achterbeen. Het is nog een hele jeugdige hengst met veel ras. Hij doet mij (Joop van Uytert) in zijn jonge jaren aan Painted Black denken. We hebben zeer veel verwachting van hem en denken dat Purple Rain kan uitgroeien tot een Tophengst in sport en fokkerij.

Zijn eerst geboren veulens lijken heel apart!

Exterieur:
Purple Rain is een ruim voldoende ontwikkelde, elegante hengst met uitstraling. Hij staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel, de romprichting is een fractie neerwaarts. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en loopt goed door in de rug. De rug is ruim voldoende van lengte, licht gezonken en zou royaler bespierd kunnen zijn. De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is een fractie hellend van ligging, en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed doorlopend. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en is van voren gezien een fractie frans. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn correct van lengte en correct gesteld. Het fundament passend ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, voldoende gevormd en goed van kwaliteit. De verzenen zijn licht ongelijk.

Afstamming:
De Vivaldi-zoon Desperado tekent voor het vaderschap van Purple Rain. Desperado is onder zijn amazone Emmelie Scholtens zeer succesvol in de internationale Grand Prix, zo nam hij onlangs zeer verdienstelijk deel aan de wereldbekerwedstrijden en heeft hij op het allerhoogste niveau in sport al meerdere overwinningen op zijn naam kunnen schrijven. Moeder Iana V.O.D. (elite, IBOP-dres, PROK van Negro) is de volle zus van de bij het KWPN-goedgekeurde hengst Kjento die tweevoudig wereldkampioen is bij de jonge paarden. Grootmoeder Zoriana (elite, preferent, prestatie, IBOP-dres, PROK van Jazz) bracht naast de zeer opvallend presterende Kjento nog een KWPN-hengst, namelijk de premiehengst Mowgli V.O.D. Zoriana was derde op de NMK en liep in de IBOP naar een succesvolle score van 90 punten. Tevens dient ze als moeder van NMK-kampioenes Heliana V.O.D. (v.Davino V.O.D.) en Niana V.O.D. (v.Desperado), een ZZ-Licht-dressuurpaard van Lord Leatherdale en twee Z-dressuurpaarden.  De moederlijn vervolgt de merrie Poriana (keur, preferent, prestatie, sport-dres van Juventus), zij bracht al meerdere goed presterende sportpaarden op ZZ-Licht- en ZZ-Zwaar-niveau in de dressuur.

KWPN-Onderzoekrapport 2023:
Purple Rain is een elegante en lichtvoetige hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver viertakt en goed van ruimte. Van voren gezien is de stap bij momenten nog iets nauw. In draf heeft de hengst ruim voldoende afdruk, veel lichtvoetigheid en een goede ruimte. De draf toont een goede voorbeentechniek en een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is goed van ruimte, met een goede beentechniek en balans. Purple Rain beweegt met veel souplesse, ruim voldoende zelfhouding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Purple Rain veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Purple Rain kan lichtvoetigheid toevoegen en bewegingstechniek verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.