OSLO

COTE DE ZELANDE DELTA MOSSEL Z x CHAMAN

dekgeld € 950,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 650,- )

Info

Geslacht: Hengst
Type: Springen
Kleur: Bruin
Geboren: 2019
Stamboek: KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Stokmaat: 1.72

Stamboom

OSLO

Hengst 2019 KWPN

COTE DE ZELANDE DELTA MOSSEL Z

Hengst 2015 ZANG aangew.verr.ond.

CORNET OBOLENSKY

1999 BWP BWP_Ambassadeur

CLINTON

1993 HOLST BWP_Ambassadeur

RABANNA VAN COSTERSVELD

1994 BWP VB

SURPRISE DELTA MOSSEL Z

2011 ZANG

SPARTACUS TN

2003 HANN

W DELTA MOSSEL JANTJE

2003 KWPN sport(spr)

KELVIRA

Merrie 2015 KWPN Elite IBOP(spr) D-OC

CHAMAN

1999 KWPN prok WFFS-free

BALOUBET DU ROUET

1989 SF

JADIED

1991 KWPN prest

ELVIRA

2009 KWPN ster D-OC

DIAMANT DE SEMILLY

1991 SF First Premium

OLANDA

1996 KWPN Elite pref prest prok

OLANDA v. LIBERO H
u. JOLANDA v. LORD CALANDO
u. B-FEINSCHNITT v. AHORN Z
u. NEVADA v. FARNESE
u. FERNSICHT v. LADYKILLER XX
u. BABUSA v. FASCHING
u. INSTERBURG v. HEIDELBERG
u. BALTIKUM v. LOCKVOGEL
u. GRANADA v. MIRZA
u. SIRENE v. HELD
u. NETTINA v. KUERASSIER
u. ORGEL v. ALI
u. INTONATION v. CHAOS
u. AENEA v. YOUNG ALTONA
u. LIESCH v. ACHILL
u. A.867
1e moeder: KELVIRA Elite IBOP(spr) D-OC (1, 2015, CHAMAN x DIAMANT DE SEMILLY)
Moeder van:
OSLO (COTE DE ZELANDE DELTA MOSSEL Z x CHAMAN) - Goedgekeurd bij KWPN
2e moeder: ELVIRA ster D-OC (1, 2009, DIAMANT DE SEMILLY x LIBERO H)
Moeder van:
ISRAEL (UNTOUCHABLE x DIAMANT DE SEMILLY) - 1.40m-spr
3e moeder: OLANDA Elite pref prest prok (1, 1996, LIBERO H x LORD CALANDO)
Moeder van:
ZEUS (INDOCTRO x LIBERO H) - 1.45m-spr
CLINT (CLINTON x LIBERO H) - Goedgekeurd bij AES
DIABLO 113 (CLINTON x LIBERO H) - ZZ-spr/1.35m
HEMELTON (UNTOUCHABLE x LIBERO H) - ZZ-spr/1.35m
LSS ILLIAD (IDEAL DE LA LOGE x LIBERO H) - 1.15m-spr
Grootmoeder van:
BELLINDA (NAMELUS R x HORS LA LOI II) - 1.60m-spr
LUX LA LOI (LUX Z x HORS LA LOI II) - 1.45m-spr
MALIBU Z (MR. BLUE x HORS LA LOI II) - ZZ-spr/1.35m - Goedgekeurd bij KWPN, ZANG, AES
Overgrootmoeder van:
ARTIST VH MARIENSHOF Z (AREZZO VDL x NAMELUS R) - 1.50m-spr

Met Oslo hebben we een fenomeen in handen. Deze hengst heeft alles in één; vermogen, snelle reflexen en een geweldige techniek. Daarnaast is hij een mooie hengst met een zeer sterke rug en verbindingen. Zijn vader is de zeer goed springende Cornet Obolensky -zoon Côte de Zélande die nog wel erg scherp is. Maar juist dit scherpe heeft geweldig gepast bij deze moederstam. Zijn moeder Kelvira is een Elite merrie van de hengst Chaman, die internationaal sprong onder Ludger beerbaum. Dan komt de excellente prestatievererver uit Frankrijk, Diamant de Semilly die met Eric Levallois voor Frankrijk teamgoud won op het WK in Jerez de la Frontera. In de 3e generatie van zijn moederlijn komt de Wereldbeker winnaar Libero H. Wat een geweldig springpaard was dit onder Jos Lansink, een instelling om van te dromen. Deze moederlijn word nu echt compleet gemaakt omdat deze Libero H-dochter Olanda de volle zus is van de Nederlandse topvererver Numero Uno die onder Marco Kutcher grote furore gemaakt heeft.

Beschrijving vader Côte de Zélande
Deze zoon van de topvererver Cornet Obolensky verdiende zijn aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek op de KWPN Hengstenkeuring door zijn geweldige springtechniek en onbeperkte vermogen. Hij is door familie Van der Plasse gefokt uit hun fantastische sportstam waarin de merries zichzelf in de sport op hoog niveau bewijzen en bewezen hebben.

Côte de Zélande is de tweede nakomeling van de merrie Surprise Delta Mossel Z (2011), een nakomeling van de met veel vermogen springende Spartacus die zelf de Grote Prijs van Oslo won.

Grootmoeder W Delta Mossel Jantje sprong met Doron Kuipers en Gianni Govoni internationaal op 1.50m niveau. Suprise is haar enige nakomeling. Haar vader Pilgrim II maakte met Bjorn Nagel deel uit van het team van de Oekraine dat vierde werd op het WK in Aken in 2006. Een jaar later werd Pilgrim II met David McPherson voor Groot Brittannie 14e individueel op het EK in Mannheim en wonnen ze brons met het team. Ricardo Kierkegaard reed de hengst onder de naam Pelgrim Z in 2010 op de WEG in Kentucky. Van de 14 in Horsetelex geregistreerde kinderen van Pilgrim Z komen er acht op 1.35 nivueau en hoger uit.

So Lovely is de derde moeder van Côte de Zélande. Met Carolien van de Plasse kwam de Heartbreaker-dochter internationaal in het 1.40m uit. Ze is via haar Parco-dochter Vanderplasse grootmoeder van drie 1.35m paarden. So Lovely’s vader Heartbreaker is een absoluut fenomeen in de fokkerij en was dat ook onder het zadel van Peter Geerink. Heartbreaker zien we twee keer in de pedigree van Côte de Zélande Delta Mossel Z, als vader van So Lovely en als moedersvader van zijn vader Cornet Obolensky.

So Lovely is de enige dochter van Nouvelle. Deze Burggraaf-dochter heeft in Princess een bekende volle zus. In combinatie met Heartbreaker bracht ze het Grand Prix springpaard Upgrader en meerdere nationale springpaarden. Nouvelle en Princess zijn dochters van Burggraaf, die met zijn geweldige springvermogen zelf op het hoogste niveau sprong. Jigranta, de moeder van beide Burggraaf-merries, sprong zelf in het 1.40m en heeft het vermogen van vader Ramiro geërfd.

Côte de Zélande’s vader Cornet Obolensky was onder het zadel van Marco Kutcher een stylist en won voor Duitsland menige landenwedstrijd en behaalde vele podiumplaatsen in Grote Prijzen over de hele wereld. Nog imposanter is zijn verervingskracht. Zijn kinderen brengen hem bovenaan de rankings en ook zijn kleinkinderen breken al door op het hoogste niveau.

Bij de familie van Côte de Zélande is het niet de kwantiteit, maar de kwaliteit die opvalt. Zijn het de reflexen van Heartbreaker en Cornet Obolensky en het vermogen van Clinton, Spartacus, Pilgrim Z, Burggraaf en Ramiro die deze hengst zo bijzonder interessant en een echt toptalent maken.