NUMBER TWO

JUST WIMPHOF x FERRO

dekgeld € 1.000,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 700,-)

Info

Geslacht: Hengst
Type: Dressuur
Kleur: Zwart
Geboren: 2018
Stamboek: KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Stokmaat: 1.71

Stamboom

NUMBER TWO

Hengst 2018 KWPN D-OC WFFS-free

JUST WIMPHOF

Hengst 2014 KWPN D-OC WFFS-free

DE NIRO

1993 HANN WFFS-free

DONNERHALL

1981 OLDBG

ALICANTE

1978 HANN Hauptstutbuch

RASTEDE

2005 HANN Elite sport(dr) prok IBOP(drs)

RICCIONE

1996 HANN

SABRIENA

2002 OLDBG

PART TWO

Merrie 1997 KWPN ster pref prest

FERRO

1987 KWPN pref WFFS-free

ULFT

1978 KWPN keur

BRENDA

1983 KWPN ster pref prest

FABIOLA

1987 KWPN ster prest

ZONNEGLANS

1981 KWPN

WENDA

1980 KWPN ster

WENDA v. RUBINSTEIN
u. JELLA v. EPIGOON
u. ELLA v. AVENIR
u. ROMANTIA v. HELMAR
1e moeder: PART TWO ster pref prest (1, 1997, FERRO x ZONNEGLANS)
Moeder van:
U-TWO (GOODTIMES x FERRO) - PSG/Inter I
WINNE TWO (GOODTIMES x FERRO) - PSG/Inter I
ANNE TWO (KRACK C x FERRO) - Z1-drs
DOUBLE TROUBLE-TWO (JAZZ x FERRO) - PSG/Inter I
FERDEAUX (BORDEAUX x FERRO) - PSG/Inter I - Goedgekeurd bij KWPN
HOPE FOR TWO (UNITED x FERRO) - Z2-drs
NUMBER TWO (JUST WIMPHOF x FERRO) - Goedgekeurd bij KWPN
Grootmoeder van:
INT2ITION (UB 40 x KRACK C) - PSG/Inter I
2e moeder: FABIOLA ster prest (1, 1987, ZONNEGLANS x RUBINSTEIN)
Moeder van:
JELLA (EQUADOR x ZONNEGLANS) - Z2-drs
TIPTOP MATEO (METALL x ZONNEGLANS) - Inter A/B/II
ZXEN (SPECIAL D x ZONNEGLANS) - PSG/Inter I
3e moeder: WENDA ster (1, 1980, RUBINSTEIN x EPIGOON)
Moeder van:
FABIOLA (ZONNEGLANS x RUBINSTEIN) - Z1-drs

in 2023 hebben Number Two en Jill Bogers een heel aantal overwinningen geboekt in de klasse M1 en M2 en recent hebben de hun Z1 debuur gewonnen. Ook tijdens de Pavo Cup heeben ze een sterke indruk gemaakt. In de halve finale werden ze in deze sterke klasse 8e met een 8.3 (draf), 9.0 (galop) en een 8.5 voor harmonie en totaal indruk. Tijdens de finaleronde werden ze 7e met weer hele mooi punten en in het eindklassement einigde ze ook op een 7e plaats. De combinatie Jill en Number Two hebben veel uitstraling en ontwikkelen zich zeer goed door.

2022
Number Two is een sterk gebouwde hengst met veel uitstraling en de looks van vader Just Wimphof en grootvader Ferro. Hij beweegt met een zeer sterk en stabiel achterbeen en heeft een zeer goede rug/lendenpartij. Jill Bogers is hem deze zomer als 4-jarige hengst gaan rijden en hij ontwikkelt zich zeer positief. Ze hebben mooie klasseringen neergezet tijdens de Pavo Cup en KWPN-Hengstencompetitie met scores van gemiddeld 80 punten en hoger. Number Two heeft 3 correcte basisgangen een hele fijne instelling en karakter. Hij heeft de kwaliteiten, bij een goede opleiding dat hij heel ver kan komen in de dressuursport.

Bij veel merries in Nederland, die een heel mooi voorbeen hebben mag het achterbeen en rug/lendenpartij verbeterd worden en dan kan Number Two de ideale partnerkeuze zijn. Tijdens de afstammelingenkeuring liet hij met maar 15 in 2022 geboren veulens een nette indruk achter. Van de 5 getoonde veulen lieten Sylvana mv. Hermès van fokker Hetty en Kobus de Zeeuw-van Heuckelum en Skyline Number Two AVmv. Jazz van Adrie Vaarkamp uit Barneveld een geweldige indruk achter.

Story Number Two
Wat een prachtig verhaal is Number Two. Hij werd als embryo veulen geboren uit de Topmerrie Part Two, moeder van o.a. Ferdeaux en 4 Prix St. Georges-paarden. Deze keuze, inseminatie en embryo transplantatie hebben we samen bedacht met Gerrit en Anne Marie van Esterik en is uitgevoerd bij Patrick Brogan van Equiception. Het was gelijk een schitterend zwart hengstveulen, met de looks van een echte hengst. De opfok is gedaan bij Gerrit an Anne Marie van Esterik en als 2.5 jarige hengst is hij in training gekomen onder begeleiding van Renate en Hidde Scheerman. Richting de KWPN-voorkeuring in Ermelo heeft hij zich steeds beter ontwikkeld en ook aan de longe was hij zeer stabiel in beweging en achterbeen. Een hele mooie correcte stap, stabiele draf, extra galop en zeer correct in fundament maakte hem tot de toppers van onze nieuwe jaargang. Ook tijdens het KWPN-Verrichtingsonderzoek boekte hij veel progressie en was de jury zeer lovend over hem.

Exterieur:
Number Two is een royaal ontwikkelde hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is zeer goed van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte, goed bespierd en licht gezonken. De lendenen zijn goed van lengte en bespiering. De croupe is goed van lengte, ligging en van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte en een fractie steil gesteld. Het fundament is zeer goed ontwikkeld met royaal ontwikkelde gewrichten, maar daarbij is het fundament een fractie voos. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Number Two is een zoon uit de eerste jaargang van de De Niro-zoon Just Wimphof. Just Wimphof heeft  succesvol deelgenomen aan het WK Jonge Dressuurpaarden en maakte recent een succesvol debuut in het ZZ-Licht.  Als topaanvoerder van de hengstenkeuring heeft hij een goede collectie uit zijn eerste jaargang laten zien.
De moeder van Number Two is Part Two, een ster preferente prestatiemerrie van de preferente topvererver Ferro. Part Two is eveneens de moeder van de KWPN-hengst Ferdeaux (v.Bordeaux) die succesvol in de Prix St. Georges wordt uitgebracht. Daarnaast heeft Part Two meerdere sportpaarden gebracht, waaronder de Lichte Tour-paarden U-Two (v.Goodtimes) en Winne Two (v.Goodtimes), alsmede Double Trouble-Two (v.Jazz) die uitgebracht wordt in de internationale Intermediaire I. De moederlijn van Number Two vervolgt zich met de ster prestatiemerrie Fabiola. Deze Zonneglans-dochter is de moeder van het Zware Tour-paard Tiptop Mateo (v.Metall), Special D nazaat Zxen die internationaal op Prix St. Georges-niveau wordt uitgebracht en een Z2-paard van Equador. Overgrootmoeder van Number Two is de stermerrie Wenda, een dochter van de Lorenz zoon Rubinstein.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2021:
Number Two is een eerlijke en meewerkende hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en heeft veel activiteit, maar mag nog meer schoudervrijheid tonen. De draf is krachtig met een goede takt en goed gebruik van het achterbeen. De galop heeft zeer veel kracht, goede gedragenheid en ruimte. Number Two beweegt met veel tot zeer veel souplesse en veel balans. Als dressuurpaard heeft Number Two veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Number Two kan de rijdbaarheid en instelling verbeteren en kracht en afdruk toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.