NORDIC BLUE HORS

TOTILAS x JAZZ

dekgeld € 1000,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 700,- )

Info

Geslacht: Hengst
Type: Dressuur
Kleur: Zwart
Geboren: 2018
Stamboek: KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Stokmaat: 1.67

Stamboom

NORDIC BLUE HORS

Hengst 2018 KWPN D-OC

TOTILAS

Hengst 2000 KWPN prok WFFS-free

GRIBALDI

1993 TRAK Elite pref

KOSTOLANY

1985 TRAK

GONDOLA II

1972 TRAK Elite

LOMINKA

1993 KWPN Elite pref prest prok

GLENDALE

1988 KWPN WFFS-free

ELSA

1986 KWPN ster pref prest sport(dr)

DEMETER B

Merrie 2008 KWPN ster sport(dr) prok

JAZZ

1991 KWPN pref WFFS-free

COCKTAIL

1984 KWPN pref

CHARMANTE

1984 KWPN keur prest

RHEA B

1998 KWPN ster pref prest prok

RUBINSTEIN I

1986 WESTF

HERA I

1989 KWPN Elite pref prest prok

HERA I v. BELISAR
u. WIENI v. EXKURS XX
u. KIENI v. G
u. DIENI v. ROLAND
u. TRIEX v. MAARSCHALK
u. OTTONI v. AMBURG
u. G.TOPJE v. BATOUWER
u. ATOPPIE v. DOMBURG
1e moeder: DEMETER B ster sport(dr) prok (1, 2008, JAZZ x RUBINSTEIN I)
Moeder van:
KIND OF MAGIC (ALL AT ONCE x JAZZ) - Z2-drs
NORDIC BLUE HORS (TOTILAS x JAZZ) - Goedgekeurd bij KWPN
2e moeder: RHEA B ster pref prest prok (1, 1998, RUBINSTEIN I x BELISAR)
Moeder van:
VICTORIA B (FLORESTAN I x RUBINSTEIN I) - ZZL-drs
ATHENE B (BLUE HORS DON SCHUFRO x RUBINSTEIN I) - Grand Prix dr.
DEMETER B (JAZZ x RUBINSTEIN I) - Z2-drs
KORINTHE B (DE NIRO x RUBINSTEIN I) - Z2-drs
3e moeder: HERA I Elite pref prest prok (1, 1989, BELISAR x EXKURS XX)
Moeder van:
MAIA B (ROMANCIER x BELISAR) - Z1-drs
THAUMAS B (WELCOME x BELISAR) - Z1-drs
ULIXES (WELCOME x BELISAR) - Grand Prix dr.
CYBELE B (DREAMCATCHER x BELISAR) - Z2-drs
Grootmoeder van:
DYMAS NORTHSYDE (FLORENCIO I x ROMANCIER) - PSG/Inter I
Overgrootmoeder van:
FIRST BOY (BLUE HORS DON ROMANTIC x JAZZ) - Z2-drs

Recent is de getalenteerde Totilas-hengst Nordic Blue Hors KWPN-goedgekeurd. We hebben ontzettend veel verwachting van deze jonge hengst met zeer veel kracht en talent voor verzameling. Op de KWPN-Hengstenkeuring 2021 maakte hij al veel indruk en hebben we hem samen met Blue Hors aangekocht. Nordic Blue Hors is gefokt door Sjef Janssen samen met Stal de Beukenvallei. Wij denken met hem een echte opvolger te hebben in de Totilas-Dynastie.

Bericht Horses 2021
De smaakmaker uit deze collectie was de door Sjef Janssen te samen met Stal De Beukenvallei te Erp/Leende gefokte zwarte kol met 4 witte sokken 564 (mv. Jazz x Rubinstein x Exkurs xx). Een voorname hengst die opviel door zijn beentechniek, te kunnen schakelen en goede galoppade. De moeder is een halfzuster van het ZT-paard Athene B (Don Schufro) en Victoria B (Florestan I), die resp. ZT en ZZL zijn geklasseerd.

Nordic Blue Hors
Zo’n mooie zwarte hengst van Totilas met 4 witte voeten, een super stam met veel sport en dan  deze droomafstamming
Totilas x Jazz x Rubinstein I x Belisar x Exkurs XX

Exterieur:
Nordic Blue Hors is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is ruim voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is voldoende van lengte, ruim voldoende van bespiering, maar iets horizontaal aangezet en komt daarbij wat diep uit de borst. De schouder is ruim voldoende van lengte en correct van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en aangesloten. De croupe is goed van lengte, goed van ligging en ruim voldoende van bespiering. De broekspier loopt mooi lang door. Het voorbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en iets steil. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en  goed van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Nordic Blue Hors stamt af van dressuurfenomeen Totilas die onder Edward Gal veel furore heeft gemaakt. Totilas zijn ongekende sportprestaties blijken uit zijn behaalde titels als wereldkampioen en World Cup winnaar. Met Nordic Blue Hors krijgt Totilas zijn zesde zoon goedgekeurd bij het KWPN. De moeder van Nordic Blue Hors is de ster, sport-(dr), PROK-merrie Demeter B, een dochter van de preferente topvererver Jazz. Demeter B is zelf op Z2-niveau geklasseerd en bracht tevens al een Z2-dressuurpaard. De moederlijn vervolgt met de ster, preferent, prestatie, PROK-merrie Rhea B, een dochter van de in Duitsland invloedrijke Grand Prix-hengst Rubinstein I. Rhea B bracht onder andere het Zware Tour-paard Athene B. (v. Don Schufro), het ZZ-Licht-paard Victoria. B (v. Florestan I) en een Z2-dressuurpaard. De predicaatrijke overgrootmoeder van Nordic Blue Hors is Hera I, een elite, preferent, prestatie, PROK-merrie van Belisar. Ook Hera I is de moeder van meerdere sportpaarden; zo bracht ze in combinatie met Welcome het Zware Tour-paard Ulixes en meerdere Z-geklasseerde dressuurpaarden.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2022:
Nordic Blue Hors is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst is bij momenten wat afgeleid, maar laat zich daarbij toch ruim voldoende bewerken. De hengst zou soms nog constanter en stiller in de aanleuning mogen zijn. De stap is goed van takt, is actief, heeft een zeer goede ruimte en komt goed tot schreiden. De draf heeft een goede beentechniek, met een goed ondertredend achterbeen. De galop is goed van ruimte, heeft een krachtige afdruk en heeft een goede tot zeer goede balans. De hengst heeft een goede souplesse en laat bij momenten zien aanleg te hebben om te sluiten. Als dressuurpaard heeft Nordic Blue Hors veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Fam. A. Grunsven & S. Janssen
Bolst 13
5469 SC Erp