MY BLUE HORS SANTIANO

SEZUAN x ROMANOV

dekgeld: € 1200,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 900,-)

Info

Geslacht: Hengst
Type: Dressuur
Kleur: Donkerbruin
Geboren: 2017
Stamboek: Danish Warmblood

Stamboom

MY BLUE HORS SANTIANO

Hengst 2017 DWB WFFS-free

SEZUAN

Hengst 2009 DWB Elite DWB Silver Medal

BLUE HORS ZACK

2004 KWPN WFFS-free

ROUSSEAU

1998 KWPN pref

ORONA

1996 KWPN ster pref prest IBOP(drs)

BOEGEGAARDENS DON ROMINA

2003 DWB EGRDH

BLUE HORS DON SCHUFRO

1993 OLDBG Elite

BOEGEGAARDENS LAINA

1996 DWB BRDH

ROMANIK

Merrie 2004 DWB

ROMANOV

2000 OLDBG WFFS-free

ROHDIAMANT

1990 OLDBG

RUMIRELL

1990 OLDBG Elite Hauptstutbuch

DUNJA

1999 DWB

BLUE HORS DON SCHUFRO

1993 OLDBG Elite

LURET

1983 DWB

LURET v. LUXEMBURG
u. WEILA v. WEINBRAND
u. ANJA v. ABGLANZ-SOHN
u. HELLA v. ATHOS
u. FLINTWEI v. FLINTGLAS
u. ALMWEIDE v. ALTENSTADT
u. NEANAZA v. NESTORIUS I
1e moeder: ROMANIK (23, 2004, ROMANOV x BLUE HORS DON SCHUFRO)
Moeder van:
GLOCK'S ZONIK N.O.P. (BLUE HORS ZACK x ROMANOV) - Grand Prix dr. - Goedgekeurd bij KWPN, OLDBG, WESTF, RHEIN, DWB, MECKL
STRAIGHT HORSE ZACKONIK (BLUE HORS ZACK x ROMANOV) - Grand Prix dr.
MY BLUE HORS SANTIANO (SEZUAN x ROMANOV) - Goedgekeurd bij KWPN, HANN
Grootmoeder van:
STRAIGHT HORSE DE MILLA (DE NIRO x BLUE HORS ZACK) - Z2-drs
STRAIGHT HORSE SIR ROMANCE (FOR ROMANCE I x JAZZ) - Goedgekeurd bij DWB
2e moeder: DUNJA (23, 1999, BLUE HORS DON SCHUFRO x LUXEMBURG) - PSG/Inter I
3e moeder: LURET (23, 1983, LUXEMBURG x WEINBRAND)
Moeder van:
DUNJA (BLUE HORS DON SCHUFRO x LUXEMBURG) - PSG/Inter I

Afstamming:
De vader van My Blue Hors Santiano is Sezuan, de zoon van de kampioen van de KWPN Stallion Show Blue Hors Zack. Blue Hors Zack is al enige jaren zeer succesvol op het hoogste niveau onder de Deen Daniel Bachmann Andersen, zo was het duo tiende tijdens de WEG in 2018 in Tryon en vierde tijdens de Wereldbekerfinale een jaar later in Göteborg. Tijdens het EK in Rotterdam werden ze vijfde.

Sezuan is in 2020 uitgeroepen tot Hengst van het Jaar in Denemarken, nadat hij drie keer Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden werd.

Romanik, de moeder van My Blue Hors Santiano, is een dochter van Blue Hors Romanov (v.Rohdiamant), die jarenlang onder Hans Peter Minderhoud succes boekte in de Grand Prix. Zo wonnen ze teamzilver op het EK in Herning. Romanik is de moeder van de KWPN-erkende Glock’s Zonik (v.Blue Hors Zack), die met Edward Gal onder andere vierde werd tijdens het EK in Rotterdam en daar teamzilver won. Daarnaast bracht ze zijn volle broer, het Grand Prix-paard Zackonic van de Amerikaan Christopher Hickey. Romanik’s moeder Dunja stamt af van Grand Prix-hengst en topvererver Don Schufro (v.Donnerhall).

Exterieur:
My Blue Hors Santiano is een goed ontwikkelde moderne hengst met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is lang en schuin gelegen. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2020:
My Blue Hors Santiano is een evenwichtige, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende van ruimte. De draf heeft veel cadans, is goed van ruimte, heeft een goede balans en zeer veel schakelvermogen. Het achterbeen zou een fractie meer buiging mogen hebben. De galop is bergop met een goede ruimte, zeer veel afdruk en toont zeer veel aanleg tot sluiten. My Blue Hors Santiano beweegt met een zeer goede houding, zeer veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft My Blue Hors Santiano zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
My Blue Hors Santiano kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding, daarnaast kan hij het dressuurmodel en de galop verbeteren. Hij kan bewegingstechniek en de aanleg tot sluiten toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.