INCOGNITO

DAVINO V.O.D. x VIVALDI

dekgeld € 1.000,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 700,-)

Info

Geslacht: Hengst
Type: Dressuur
Kleur: Bruin
Geboren: 2013
Stamboek: KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Stokmaat: 1.72

Stamboom

INCOGNITO

Ruin 2013 KWPN WFFS-free

PSG/Inter I

DAVINO V.O.D.

Hengst 2008 KWPN

BLUE HORS HOTLINE

2003 HANN Prämienhengst WFFS-free

HOFRAT

1998 TRAK Elite

DE NIRA

1998 HANN Hauptstutbuch

KILUCIENNE

1992 KWPN keur pref prest sport(dr)

MICHELANGELO

1985 TRAK Elite

TILUCIENE

1977 KWPN keur pref prest

DOLCE VITA VROUWE

Merrie 2008 KWPN pref Stb-ext

VIVALDI

2002 KWPN pref WFFS-free

KRACK C

1992 KWPN

RENATE-UTOPIA

1998 KWPN ster pref prest D-OC WFFS-free

WEIDEVROUWE

2003 KWPN ster pref D-OC

HOUSTON

1989 KWPN keur

MIMOSAVROUWE

1994 KWPN keur pref prest sport(dr)

MIMOSAVROUWE v. DONNERHALL
u. WEIDEVROUWE v. ROEMER
u. LANDSVROUWE v. FOLIO
u. GOMBA v. ZODIAC
u. SOMBA v. KANSELIER
u. DOMBURGA v. WOLTMAN
u. SOMBURGA I v. DOMBURG
1e moeder: DOLCE VITA VROUWE pref Stb-ext (1, 2008, VIVALDI x HOUSTON)
Moeder van:
INCOGNITO (DAVINO V.O.D. x VIVALDI) - PSG/Inter I - Goedgekeurd bij KWPN
Grootmoeder van:
MERLOT VDL (BORDEAUX x FLORENCIO I) - Goedgekeurd bij KWPN, OLDBG
2e moeder: WEIDEVROUWE ster pref D-OC (1, 2003, HOUSTON x DONNERHALL)
Moeder van:
JOYRIDER (NEGRO x HOUSTON) - PSG/Inter I
Grootmoeder van:
GENTIAAN VROUWE (CHARMEUR x FERRO) - Z1-drs
HIGH SCORE (CHARMEUR x FERRO) - ZZL-drs
3e moeder: MIMOSAVROUWE keur pref prest sport(dr) (1, 1994, DONNERHALL x ROEMER)
Moeder van:
RISING STAR (KRACK C x DONNERHALL) - PSG/Inter I
THALIA VROUWE (FERRO x DONNERHALL) - Z1-drs
GLOCK'S UNDERCOVER N.O.P. (FERRO x DONNERHALL) - Grand Prix dr.
Grootmoeder van:
ZHIVAGO (FLEMMINGH x FERRO) - Grand Prix dr.
AMAZING STAR (FLEMMINGH x FERRO) - PSG/Inter I - Goedgekeurd bij KWPN, BWP
FERGIEVROUWE (BORDEAUX x FERRO) - PSG/Inter I
GIGI VROUWE BOLDERMAN (METALL x OLIVI) - ZZL-drs
HOFVROUWE BOLDERMAN (METALL x OLIVI) - Z2-drs
JAMAICA B (ARMANI x OLIVI) - PSG/Inter I

Goed presterend onder Hans Peter Minderhoud 

Hoogst geklasseerde KWPN-goedgekeurde hengst met 88.2 punten halve finale Pavo Cup 2017 4-jarige dressuurpaarden

Eind juli gebeurde er met Incognito een ongeluk wat je absoluut niet wilt maar wel bloot aan kunt staan. Door een trap tegen een plank in de stapmolen, brak deze en kwam hij klem te zitten. Hierbij raakte Incognito ernstig geblesseerd. De langdurige revalidatie waar we nu nog mee bezig zijn, hopen we zo op te bouwen dat hij in de loop van deze zomer weer opnieuw in training kan.

Zijn eerste 2 veulenjaargangen hebben zeer goede indruk gemaakt op de veulenkeuringen en veilingen. Ze hebben net als vader veel rasuitstraling in hun exterieur, hals en hoofd. Daarnaast lopen ze zonder uitzondering met een mooi heffend voorbeen. Als dit de punten zijn die u wilt verbeteren bij uw merrie dan is Incognito de ideale hengst.

Een droom om te rijden! Elegant & lichtvoetig, dat is de door Marianne Hendriksen gefokte hengst Incognito uit de succesvolle stam van Glock`s Undercover en Amazing Star .Incognito legde in 2016 een zeer goed Verrichtingsonderzoek af en kreeg een zeer mooie scorelijst van 83.5 punten met een 9.0 voor zijn rijdbaarheid.

Zijn vader Davino V.O.D., een halfbroer van de KWPN-hengst UB-40, heeft uit zijn eerste jaargangen indrukwekkende paarden geleverd. In 2015 eiste zijn dochter Heliana V.O.D., de enige nakomeling van de hengst van die jaargang, de nationale kampioenstitel tijdens de Nationale Merriekeuring op. Deze Incognito komt zodoende uit de eerste officiële jaargang van Davino V.O.D. We kennen de moederlijn van Incognito als die van Edward Gal’s Olympische paard in Londen, Glock’s Undercover (v.Ferro), die een zoon is van Incognito’s overgrootmoeder Mimosavrouwe. Deze Donnerhall-dochter heeft nog meer gepresteerd in de fokkerij: ze is moeder van enkele Z-dressuurpaarden en grootmoeder van KWPN-hengst Amazing Star (v.Flemmingh), die in Japan succesvol is in de internationale Lichte Tour, en diens volle broer, het Zware Tour-paard Zhivago (v.Flemmingh). De Landsvrouwe-lijn waar Incognito een telg van is, bracht hiernaast nog vele succesvolle sportpaarden.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2016:
Incognito is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. In draf heeft de hengst ruim voldoende afdruk, veel lichtvoetigheid, een goede ruimte en een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop en goed tot zeer goed van ruimte. Incognito beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel tot zeer veel zelfhouding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Incognito veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Exterieur:
Incognito is een goed ontwikkelde hengst die goed in het dressuurpaarden model staat met uitstraling. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, verticaal gesteld, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en zou langer door moeten lopen. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte, ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld waarbij de schenkel nog meer bespiering moet krijgen. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Incognito kan ras, uitstraling, lichtvoetigheid, rijdbaarheid en zelfhouding verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

In het verrichtingsonderzoek slaagde Incognito met maar liefst 83,5 punt en de verrichtingscommissie was lovend in het eindoordeel: Incognito kan ras, uitstraling, lichtvoetigheid, rijdbaarheid en zelfhouding verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij. Maar ook vanuit de sport is Incognito’s aanleg gespot; in samenspraak met het Glock’s Performance Center zal Incognito opgeleid worden voor de hoge dressuursport.

Uit de stam van Amazing Star (m. Taliavrouwe), tevens moeder van het GP-paard Zhivago en volle zus van Glock’s Undercover.
Uit deze moederlijn komt heel veel sport!!!

  • Sacramento (v. Amsterdam), Intermediaire I
  • Rising Star (v. Krack C), Intermediaire I
  • Waikiki (v. Sandro Hit), ZZ-Licht
  • Talin (v. Jazz), Intermediaire I
  • en vele anderen

Incognito is een fantastisch gefokte hengst met aan vaderskant de twee top Trakheners Hofrat en Michelangelo. Aan moederskant vinden we Vivaldi, Houston en Donnerhall die schoonheid en topsport in één paard verenigen.