FUERST DIOR

FÜRSTENBALL x SIR DONNERHALL I

dekgeld € 1.250,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 950,-)

Info

Geslacht: Hengst
Type: Dressuur
Kleur: Zwartbruin
Geboren: 2016
Stamboek: Oldenburger Verband

Stamboom

FÜRST DIOR

Hengst 2016 OLDBG 2e_bez._KWPN Prämienhengst

PSG/Inter I

FÜRSTENBALL

Hengst 2006 OLDBG Elite Prämienhengst Hauptprämie WFFS-free

FÜRST HEINRICH

1998 WESTF

FLORESTAN I

1986 RHEIN Prämienhengst

DAWINA

1994 WESTF Hauptstutbuch

MARADONNA

1998 OLDBG Elite Staatsprämie

DONNERHALL

1981 OLDBG

MARELLA

1993 OLDBG Elite Staatsprämie

SILVIA

Merrie 2007 OLDBG

SIR DONNERHALL I

2001 OLDBG Hauptprämie WFFS-free

SANDRO HIT

1993 OLDBG

CONTENANCE D

1995 OLDBG Elite Staatsprämie

SINA

1996 OLDBG

RUBINSTEIN I

1986 WESTF

SCHILA

1990 OLDBG

SCHILA v. TOP OF CLASS
u. SCHICKERIA v. ALMEO
u. SCHIKANE II v. WELT AS
u. SCHIKANE v. INSCHALLAH X
u. SCHILANE v. RAMM
u. SCHIRONA II v. FUNKER
u. SCHIRONA v. KURFUERST
u. SCHIMONI II v. OLEX
1e moeder: SILVIA (6, 2007, SIR DONNERHALL I x RUBINSTEIN I)
Moeder van:
FÜRST DIOR (FÜRSTENBALL x SIR DONNERHALL I) - PSG/Inter I - Goedgekeurd bij OLDBG, HANN, MECKL
2e moeder: SINA (6, 1996, RUBINSTEIN I x TOP OF CLASS)
Moeder van:
DE RUBIN (DE NIRO x RUBINSTEIN I) - Z2-drs
Grootmoeder van:
RF OUTLANDISH (DADDY COOL x SANDRO HIT) - PSG/Inter I, CCI1*
QUINCY JONES DU SOLEIL (QUATERBACK x SANDRO HIT) - Z2-drs
3e moeder: SCHILA (6, 1990, TOP OF CLASS x ALMEO)
Grootmoeder van:
SERENGETI (SAMBA HIT III x ROYAL DIAMOND) - PSG/Inter I

Fürst Dior heeft afgelopen winter laten zien dat hij mooie en goed bewegende paarden brengt. Allereerst zien we op meerdere jonge paardenwedstrijden nakomelingen van hem naar boven komen. Eén supertalent mag zeker genoemd worden; Personality mv. Blue Hors Zack, gefokt door fam. Muilwijk. Deze jonge hengst maakt overal veel indruk o.a. tijdens de Duitse Sporttest, Pluvinel jonge talenten competitie en VSN-Trofee. Dit jaar liet Fürst Dior een mooie groep jonge hengsten zien op de voorkeuring in Ermelo en 2 werden er aangewezen voor Den Bosch. Zowel Rebound mv. Easy Game als Reich Dior mv. Ferro maakte veel indruk aan de hand en werden voor dure prijzen verkocht in de KWPN-Select Sale.

  • Winnaar ZZ-Zwaar La Grande in Beuningen met een score van 72.43%
  • Winnaar ZZ-Zwaar Zilfia’s Hoeve in Houten met een score van 71.08%

2022
Fürst Dior heeft als 6-jarige hengst in 2022 mooie resultaten neergezet onder John Tijssen. Ze werden in Zuid-Holland reservekampioen Z2-dressuur in de selectie voor het N.K. Hij heeft zeer veel uitstraling, draaft met veel veer en springt ook hele mooie wissels. Als hij zich zo door ontwikkeld kan Fürst Dior een hengst worden voor sport en fokkerij, want hij gaf ook een aantal zeer mooie en commerciële paarden met zijn eerste jaargang tijdens de KWPN-voorkeuring in Ermelo. Het zijn jeugdige paarden die met veel techniek lopen. Phillipp-Plein was de eerste Fürst Dior zoon die doorverwezen werd. Hij is door ons en fam. van Vliet gefokt uit de merrie Total Eclipse van de tophengsten Totilas en De Niro.

De reservekampioen van Mecklenburg heeft nieuw bloed voor de Nederlandse dressuurpaarden fokkerij met als basis de Duitse stempelhengsten Fürstenball, Sir Donnerhall en Rubinstein I. Zijn vader Fürstenball, vader van het Olympiadepaard Heiline’s Danciera onder Carina Cassøe, wordt steeds meer een invloedrijke hengst binnen de Europese dressuurpaardenfokkerij. Op de WBFSH Sire Rankings 2021 staat moedersvader Sir Donnerhall op een 3e plaats.

2021
Fürst Dior zelf ontwikkelt zich heel goed onder Renate van Uytert van Vliet. Hij wordt nu 6 jaar en ze gaan deze zomer in de klasse Z starten. Hij heeft zelf een geweldig model, zeer veel ras en hengstenuitstraling. Zijn basisgangen zijn van nature met veel veer en afdruk wat hij allemaal ook doorgeeft aan zijn veulens. Veilingtopper van 2021 was Rieky’s Design (Fürst Dior uit de moeder van Hermès), die tijdens de EDS-Prinsenstad veulenveiling voor € 35.000.- verkocht werd aan Schotse kopers.

Sporttest 2021 in Münster Handorf
Fürst Dior liep zeer goed onder Renate van Uytert- van Vliet in de vrije training op zondag. De training onder toeziend oog van de jury en de wedstrijdproef op maandag kreeg dan ook een lovend commentaar van de jury. Op dinsdag onder de testruiter wilde hij wat moeilijk zijn overgangen maken van stap naar draf, wilde gelijk in galop aanspringen en terug van galop naar draf. Dit drukte zijn punten wel maar kwam toch nog op een mooie eindscore van 8.28 punt. Draf 8.8 – Galop 8.3 – Stap 8.0 – Rittigkeit 8.1 – Gesamteindruk 8.3.

In 2020 hebben we een goede groep veulens gezien van Fürst Dior. Vaak hebben ze de uitstraling van vaders Fürstenball en grootvader Sir Donnerhall. Ze lopen gemiddeld met een mooie oprichting en sluiten daarbij mooi aan in het achterbeen. Ze hebben allemaal een mooie donkere kleur en veel front. Opvallend is ook dat vele nakomelingen van hem een zeer goede stap hebben.

Sporttest gewonnen in Münster-Handorf met zeer goede score van 8.83

Rittigkeit 9.1
Stap 9.2
Draf 8.4
Galop 8.5

Totaal 8.83

Goede 14-dagen test Schlieckau
Instelling 9.0 (Leistungsbereitschaft)
Interieur 9.0
Karakter 9.0
Rittigkeit 8.5
Galop 8.5
Draf 8.0
Stap 7.5 (Was beetje gespannen in zijn laatste test)

Zijn vader Fürstenball, zelf Bundeschampion, is een invloedrijke hengst binnen de Europese dressuurpaardenfokkerij met vele bekende nakomelingen. Op het W.K. voor 7-jarige dressuurpaarden had Fürstenball maar liefst 3 nakomelingen in de finale. Bronzen medaillewinnaar Fürsten-Look onder Isabel Freese, 4e plaats Heiline’s Danciera onder Carina Cassoe Krüth en Nexolia Feodoro met Simone Pearce (14e).

Moedersvader, zelf reserve-wereldkampioen Sir Donnerhall is in 2017 de top-10 binnengekomen op de WBFSH-sire ranking. Sinds jaren domineren Sir Donnerhall-nakomelingen het Bundeschampionat in Warendorf. Sa Coeur werd onder Eva Möller wereldkampioen bij de 5- en 6-jarige dressuurpaarden. Sir Donnerhall is een hengst die ras, uitstraling en een modern dressuurpaard brengt. De derde generatie is de topvererver en Grand Prix-hengst Rubinstein I die een rij aan internationale GP-paarden gegeven heeft, o.a. Renoir-Unicef, Rohdiamant, Relevant, Robinson, Rubinstar, Ravell en Rubiquil.

Uit zijn kleine moederstam lopen diverse nakomelingen van Duitse M-dressuur tot  Lichte Tour-niveau. Meerdere goedgekeurde hengsten komen uit deze kleine moederlijn zoals Dream Rubin, Self Control en Nairobi. In de 5e generatie komen we Welt As tegen, de vader van Anky’s Olympiade-paard Bonfire.

Maar niet alleen afstamming is belangrijk, zijn eigen kwaliteit en talent is minstens zo belangrijk. Fürst Dior heeft zeer veel wil om te werken en laat zich ook fijn bewerken. Wij verwachten een heel grote toekomst voor hem.