NOVIAN

APACHE x ERA DANCING HIT

dekgeld € 950,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 650,-)

Info

Sex: Hengst
Type: Dressage
Color: Donkerbruin
Born: 2018
Studbook: KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Height:1.68

Pedigree

NOVIAN

Hengst 2018 KWPN VB WFFS-free

M2-drs

APACHE

Hengst 2005 KWPN pref

UB 40

2001 KWPN keur WFFS-free

OLIVI

1996 KWPN keur

KILUCIENNE

1992 KWPN keur pref prest sport(dr)

TOLANDA

2000 KWPN Elite pref prest prok

KRACK C

1992 KWPN keur

OLANDA

1996 KWPN ster pref prest

HAPPY FEET

Merrie 2012 KWPN Elite prok IBOP(drs)

ERA DANCING HIT

2008 DWB DWB Gold Medal

UNO DON DIEGO

2003 DWB prok WFFS-free

SUMATRA HIT

2001 MECKL Staatsprämie ERDH

BRITNEY

2006 KWPN ster pref IBOP(drs)

HOUSTON

1989 KWPN keur

OILILI

1996 KWPN pref prest

OILILI v. JETSET-D
u. DUNANDA v. ULFT
u. UNANDA v. LECTOR
u. GONNIE v. CIGRANT
u. KUNANDA v. UGOLDMAN
u. CUNUMANDA v. OT VAN WITTENSTEIN
u. ULUMA v. DOMBURG
u. LUMANDA I v. CALPURNIUS
1e moeder: HAPPY FEET Elite prok IBOP(drs) (1, 2012, ERA DANCING HIT x HOUSTON)
Moeder van:
NOVIAN (APACHE x ERA DANCING HIT) - M2-drs - Goedgekeurd bij AES
2e moeder: BRITNEY ster pref IBOP(drs) (1, 2006, HOUSTON x JETSET-D)
Moeder van:
FIGO (ARMANI x HOUSTON) - PSG/Inter I
3e moeder: OILILI Stb. pref prest (1, 1996, JETSET-D x ULFT)
Moeder van:
TAE BO (OLIVI x JETSET-D) - ZZL-drs
ULISSA (OLIVI x JETSET-D) - PSG/Inter I
ZAKIRA (SCANDIC x JETSET-D) - Z2-drs
CASANOVA (TUSCHINSKI x JETSET-D) - Z2-drs
DIDANDO (TUSCHINSKI x JETSET-D) - Z2-drs
EVITA (JAZZ x JETSET-D) - ZZL-drs
FERDI (JAZZ x JETSET-D) - Z2-drs
Grootmoeder van:
ABSOLUTELY FABULOUS (HOUSTON x OLIVI) - ZZL-drs
CH.ELS.STAR (SANTANO x HOUSTON) - Z1-drs
GABANA (BRETTON WOODS x OLIVI) - Inter A/B/II
ITALO (FÜRSTENBALL x HOUSTON) - PSG/Inter I
NETALLIC COOLHORSES (FRANKLIN x JAZZ) - Goedgekeurd bij BWP
Overgrootmoeder van:
EXTRAN (SPIELBERG x HOUSTON) - Z1-drs
FABULOUS (SPIELBERG x HOUSTON) - ZZL-drs
KEY TO B FABULOUS (EYE CATCHER x HOUSTON) - Inter A/B/II

Novian SB lijkt een bijzonder getalenteerd dressuurpaard te zijn met een indrukwekkende afstamming. Het feit dat hij al M2-dressuur loopt onder het zadel van Wendy Kuiken en dit jaar het Drents kampioenschap heeft behaald, getuigt van zijn kwaliteit en potentieel in de dressuurring.

De afstamming van Novian SB, beginnend bij Oilli, een dochter van Jetset D, geeft een diepgaande kijk op de sterke dressuurgenen die door zijn bloedlijn stromen. Met acht succesvolle dressuurpaarden uit dezelfde merrie, waaronder Tae Bo, Ulissa, Zakira, Casanova, en Didando, is het duidelijk dat deze familie een geschiedenis heeft van het produceren van getalenteerde paarden in de dressuursport.

Het feit dat Novian SB in 2023 veelbelovende nakomelingen heeft voortgebracht, waaronder een kampioensveulen op de veulenkeuringen, spreekt ook voor zijn waarde als fokhengst. Het is geweldig om te zien dat de inspanningen van de fokker, de familie Tolner, vruchten afwerpen in de vorm van succesvolle prestaties in zowel sport als fokkerij.

 

Novian, blinkt uit met beentechniek, rijdbaarheid en werklust. De vijfjarige Novian maakt veel indruk met zijn expressieve manier van bewegen, uitstekende rijdbaarheid en werklustige karakter. Eigenschappen die hem nog ver gaan brengen in de sport. Hij beschikt over drie goede basisgangen met daarin een zeer goede beentechniek, afdruk en souplesse. De AES-gekeurde hengst heeft zijn talenten niet van een vreemde want aan moederszijde is deze Apache-zoon nauwverwant aan talloze succesvolle dressuurpaarden. Zijn moeder Happy Feet is een halfzus van het Lichte Tour-paard Figo (v.Armani) en grootmoeder Britney komt uit dezelfde merrie als het Lichte Tour-paard Ulissa (v.Olivi), waarmee Adelinde Cornelissen brons won op de KNHS Indoorkampioenschappen, en meerdere Z2/ZZ-Licht dressuurpaarden. Deze directe lijn leverde ook al Lichte Tour-paarden als Gabana (v.Bretton Woods), Italo (v.Fürstenball), Wall Street (v.Contango), Armageddon (v.Contango) alsmede het nationale Grand Prix-paard Geneva (v.Sir Donnerhall) van Michael Pineo. Onder Emmelie Scholtens etaleerde zijn vader Apache zijn grote kwaliteiten op het hoogste niveau en nam hij deel aan de Wereldruiterspelen in Tryon. In de fokkerij heeft Apache zijn sporen ruimschoots verdiend dankzij uitschieters als Jovian, Ferrari STH, Flanell, Grand Galaxy Win, Gaudi Vita en natuurlijk Olympisch brons-winnaar Gio. Meer bewezen dressuurgenen worden ingebracht door bewegingsverervers Dancing Hit en Houston in de tweede en derde generatie van Novian’s pedigree. In 2022 zijn de eerste veulens geboren, en het resultaat was waar wij stiekem allemaal op hoopten. Stuk voor stuk correcte, mooi gemodelleerde en talentvolle veulens. Op de veulenskeuring in Eext liepen zeven veulens mee, en zijn allen doorverwezen naar de Centrale Keuring! Van de zeven veulens mochten zich vijf zich nogmaals laten zien in de kampioenskeuring, en werd als kampioen van de keuring uitgeroepen: Sunny (mv. Oscar), gefokt bij G. Jobing in Ekehaar. Deze zelfde Sunny werd reserve kampioen op de Centrale Keuring in Exloo, en mocht zich samen met het jonge hengstveulen Soulmate SB (mv. Negro) vertegenwoordigen op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo!