NEXT ROMANCIER

FÜRST ROMANCIER x SAN AMOUR I

dekgeld € 1.000,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 700,-)

Info

Geslacht: Hengst
Type: Dressuur
Kleur: Zwart
Geboren: 2018
Stamboek: KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Stokmaat: 1.66

Stamboom

NEXT ROMANCIER

Hengst 2018 KWPN D-OC WFFS-free

FÜRST ROMANCIER

Hengst 2004 OLDBG Hauptprämie

FUERST HEINRICH

1998 WESTF

FLORESTAN I

1986 RHEIN Prämienhengst

DAWINA

1994 WESTF Hauptstutbuch

RONJA

1993 OLDBG

ROMANCIER

1989 WESTF Elite

EDWINA

1988 OLDBG

HAIZENZI

Merrie 2012 KWPN Elite prok IBOP(drs)

SAN AMOUR I

2004 OLDBG Hauptprämie

SANDRO HIT

1993 OLDBG

PUPPENFEE

1994 OLDBG Elite Staatsprämie

ZENZI

2004 KWPN Elite prest prok IBOP(drs)

DON PRIMAIRE

1992 OLDBG

OWISTRADE

1996 KWPN prest

OWISTRADE v. FERRO
u. HASTRADE v. SULTAN
u. WASTRADE v. AMOR
u. FASTRADE v. WACHTMEESTER
u. ASTRADA v. TYPHOON
u. RAMBINA v. KURASSIER
u. DWINGELAARTJE v. ZEROLSTEIN
u. CAMBIA v. COLONEL
u. BRUINTJE v. SIGISMUND
1e moeder: HAIZENZI Elite prok IBOP(drs) (1, 2012, SAN AMOUR I x DON PRIMAIRE)
Moeder van:
NEXT ROMANCIER (FÜRST ROMANCIER x SAN AMOUR I) - Goedgekeurd bij KWPN
2e moeder: ZENZI Elite prest prok IBOP(drs) (1, 2004, DON PRIMAIRE x FERRO)
Moeder van:
DIOR (LORD LEATHERDALE x DON PRIMAIRE) - PSG/Inter I
JAZZ BEAT (JAZZ x DON PRIMAIRE) - Z2-drs
3e moeder: OWISTRADE Stb. prest (1, 1996, FERRO x SULTAN)
Moeder van:
CHELSEA (TUSCHINSKI x FERRO) - ZZL-drs
EL CAPONE (ZHIVAGO x FERRO) - PSG/Inter I
FLUGEL (UNITED x FERRO) - PSG/Inter I

Met Next Romancier hebben we een hengst aan ons bestand toegevoegd, met zeer interessant dressuurbloed voor de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij. Vader Fürst Romancier en San Amour I zijn twee upcoming hengsten in de Duitse fokkerij met vele bekende paarden zoals de Fürst Romancier nakomelingen Fasine, First Romance, For Romance I en II. San Amour I is in 2020 in de Top 10 gekomen van de WBFSH-Sire Ranking  met de G.P. paarden West Side Story, Santiano R, Sinclair Jason, Sandro D’amour, San Coco di Amore, Addict de Massa,  Alquazar de massa, Sacura en Sun of May Life.
Maar niet te vergeten de moeder van Next Romancier Haizenzi; een schitterende zwartbruine Nationale Elite merrie van 1.68m die op de stamboekkeuring een prachtige score kreeg van 90 punten voor exterieur, en 85 punten voor beweging, stap 85, draf 90, galop 80 en houding 85 punten. Deze sterke ‘Astrada’-moederstam geeft zeer veel beweging en sport mee. Ras en adel moet Next Romancier kunnen gaan vererven met zo’n moeder en moederstam met louter prestatiehengsten.

Afstamming, moeder en moederstam maken een hengst interessant voor de fokkerij maar met eigen prestatie, karakter, instelling en 3 zeer goede basisgangen maken hem pas echt compleet………..Next Romancier heeft al deze ingrediënten!

Exterieur:
Next Romancier is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende  hengst met veel ras en uitstraling. Hij staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn een iets lang. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Next Romancier is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Fürst Romancier, de Fürst-Heinrich-zoon die zelf premiehengst was bij het Oldenburg. Een van zijn meest opvallende nakomelingen is de Grand Prix-hengst For Romance I die ook in de fokkerij hoge ogen gooit. De moeder van Next Romancier is Haizenzi, een elite IBOP-merrie van de in Oldenburg-gekeurde San Amour I, die opviel op de keuring. Zo ontving Haizenzi bij haar stamboekopname maar liefst 90 punten voor haar exterieur en 85 punten voor haar beweging en was ze achtste op de NMK. Grootmoeder Zenzi (v.Don Primaire) is eveneens een elitemerrie en bracht in combinatie met Lord Leatherdale al het internationale Intermediair I-paard Dior. De moederlijn vervolgt zich via de preferente vererver Ferro met Owistrada, die al meerdere sportpaarden voorgebracht heeft. Zo dient ze als moeder van het Lichte Tour-paard El Capone (v.Zhivago) en bracht ze de ZZ-Licht-paarden Chelsea (v.Tuschinski) en Flügel (v.United).

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2021:
Next Romancier is een eerlijke, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met een goede takt, heeft een goede ruimte en een elegant gebruik van het voorbeen. Het achterbeen zou nog een fractie krachtiger ondergebracht mogen worden. De hengst galoppeert met een goede beentechniek en gedragenheid, de kracht en afdruk is ruim voldoende. Next Romancier heeft een goede tot zeer goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Next Romancier veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Next Romancier kan de rijdbaarheid verbeteren en ras uitstraling en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast kan Next Romancier bijdragen aan de bloedspreiding.

Mede eigenaar Rom Vermunt

Fokker
J.TH.W.& H. Huls
Rabelingstraat
7064 KG Silvolde