LAS VEGAS

FERDEAUX x WYNTON

dekgeld: € 1600,- (vaste kosten € 300,- + bij dracht € 1300,-)

Info

Geslacht: Hengst
Type: Dressuur
Kleur: Bruin
Geboren: 2016
Stamboek: KWPN (Royal Dutch Sporthorse)

Stamboom

LAS VEGAS

Hengst 2016 KWPN D-OC WFFS-free

PSG/Inter I

FERDEAUX

Hengst 2010 KWPN

BORDEAUX

2006 KWPN pref

UNITED

2001 KWPN BWP_Ambassadeur

VENNA

2002 KWPN ster pref prest

PART TWO

1997 KWPN ster pref prest

FERRO

1987 KWPN pref WFFS-free

FABIOLA

1987 KWPN ster prest

DALIA DELIN

Merrie 2008 KWPN ster prok voorl.keur

WYNTON

2003 KWPN pref

JAZZ

1991 KWPN pref WFFS-free

ACACIA

1996 OLDBG prest prok

ZERRODELIN

2004 KWPN VB prok

HOUSTON

1989 KWPN keur

PERRODELIN

1997 KWPN Elite prest sport(dr) prok

PERRODELIN v. FLEMMINGH
u. KERRODELIN v. FERRO
u. WENDELIN v. PRESIDENT
u. LIANNEKE v. HYPERION
u. ZITA v. SOCRATES
u. SILVIONE v. DIJKGRAAF
u. HADOLINE v. MODEL I
u. ROBEKKA v. JARIO
u. IDOLINE v. WILFRIED
u. JELLI v. ANGELO
u. CALLITA v. WALTRAM
1e moeder: DALIA DELIN ster prok voorl.keur (1, 2008, WYNTON x HOUSTON)
Moeder van:
LAS VEGAS (FERDEAUX x WYNTON) - PSG/Inter I - Goedgekeurd bij KWPN, OLDBG, HANN
MISS DELIN (FERDEAUX x WYNTON) - Z1-drs
2e moeder: ZERRODELIN VB prok (1, 2004, HOUSTON x FLEMMINGH)
3e moeder: PERRODELIN Elite prest sport(dr) prok (1, 1997, FLEMMINGH x FERRO)
Moeder van:
HORSEWEAR UNIQUE'S FARA-DELIN (WYNTON x FLEMMINGH) - Z2-drs
CROSBY (CHIPPENDALE x FLEMMINGH) - PSG/Inter I - Goedgekeurd bij KWPN, NRPS
IMAGE (CHIPPENDALE x FLEMMINGH) - ZZL-drs
Grootmoeder van:
BEGO'S BANTO'S BIKO RT (PAINTED BLACK x OO SEVEN) - Z1-drs

Wat een indruk heeft Las Vegas gemaakt met zijn nakomelingen en zijn sterke optreden met Diederik van Silfhout tijdens de KWPN-Stallionshow. Allereerst kreeg Las Vegas 4 hengsten aangewezen voor de 2e bezichtiging in Den Bosch die een zeer goede indruk maakten. Aangewezen werden de 2 zeer sterk bewegende zonen Ramiera-De J mv. Don Gregory van fokker Frans en Martien Burgers en Richwood mv. Apache van fokker Bart Teurlinx. Las Vegas zelf imponeerde geweldig onder topruiter Diederik van Silfhout die hem nu een paar maanden ohz heeft en tijdens hun Prix St. Georges-debuut geweldig overtuigde met een monsterscore van 76.69%.

“Het was eigenlijk vrij makkelijk om Las Vegas over te nemen”, vertelt Diederik van Silfhout over de zevenjarige hengst die na de jonge paarden-wedstrijden nu zijn eerste reguliere wedstrijd liep. “Iedereen heeft natuurlijk een beetje zijn eigen manier van rijden en we moeten elkaar nog beter leren kennen. Maar ik kan niet na twee weken op concours als hij niet goed voor elkaar was. Bij deze een compliment aan Hans Peter Minderhoud!. Alles is nog een beetje groen, maar dat mag ook voor een 7-jarige hengst, maar  thuis al hartstikke fijn en doet al zijn oefeningen al goed.”

Las Vegas 3x W.K. Finalist in 2021, 2022 en 2023!

In 2022 heeft topamazone Emmelie Scholtens de teugels overgenomen van de zeer getalenteerde hengst Las Vegas. In de selecties voor het W.K. van 6-jarige dressuurpaarden lieten ze gelijk hun kwaliteiten zien. Wat een prachtige combinatie en wat een power heeft Las Vegas. Ze werden zonder twijfel geselecteerd voor het W.K. in Ermelo en lieten daar in de eerste kwalificatieproef gelijk hun kunnen zien. Ze kregen een 9.8 voor de draf, een 10 voor de galop en een 9.6 voor toekomstperspectief wat resulteerde in een eindscore van 9.42 punten en daarmee een 2e plaats. Wat een geweldig optreden was dit. In de Finale stonden wat kleine foutjes een podiumplaats in de weg maar met een eindscore van 8.74 en een 9.6 voor de galop eindigden ze op een hele mooie 4e plaats.
Las Vegas is deze winter fijn doorgetraind en het is de bedoeling dat hij dit jaar in de Prix St. Georges uitgebracht gaat worden.

2021 Multikampioen Las Vegas en Franka Loos:

  • Winnaar Finale Hengstencompetitie KWPN-Stallionshow met 89 punten
  • Winnaar Hengstencompetitie Exloo met 91 punten
  • Winnaar Hengstencompetitie Ermelo met 91 punten
  • Winnaar Hengstencompetitie Kronenberg met 97 punten
  • Winnaar Pavo Cup 5-jarige Dressuurpaarden
  • W.K. Verden 5-jarige Dressuurpaarden 5e plaats

Pavo Cup 2021
Las Vegas (v. Ferdeaux) heeft de Pavo-cup voor vijfjarige paarden gewonnen met een topscore van 285,2. In de finale wilde Philipp Hess de kapitale hengst eigenlijk een 11 geven voor het overrijden, maar dat mocht niet. Jurylid Hess sr over onze blikvanger: “Dit is een fascinerend paard, hij is heel erg goed en eist alle aandacht op. Las Vegas heeft veel natuurlijke aanleg om bergop te gaan.” Tegen zijn zoon: “Ik heb je nog nooit zo’n paard zien rijden, Philipp.” Er zijn complimenten aan het adres van Franka Loos voor de opleiding. Nog voor de uitslag bekend wordt gemaakt feliciteert Hess Sr heel Nederland al met dit paard. Philipp stapt af en meldt: “Ik kreeg een geweldig gevoel op dit paard. Hij kan goed naar voren en terug, is licht aan de hulpen en zit super.” Geen verrassing dus dat er een tien komt om de topscore van deze KWPN-hengst compleet te maken.

Hengstenkeuring 2021
Wat was Las Vegas imponerend op de KWPN-Hengstenkeuring onder Franka Loos. Tijdens de aanlegtest voor dressuurhengsten geboren in 2016 powered by Anemone Horse Trucks werd één ultieme 10 uitgedeeld. Ferdeaux-zoon Las Vegas overtuigde met een 10 voor zijn draf. Vanwege de coronacrisis konden de Pavo Cup en de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie afgelopen jaar geen doorgang vinden. Veel hengsten uit de L-jaargang hadden zich daardoor al sinds de KWPN Stallion Show vorig jaar niet meer aan het publiek getoond. Daarom werd er op de KWPN-Hengstenkeuring een aanlegtest georganiseerd. “Het is een paard met veel gemak, veel schoudervrijheid en een bergopwaarts beeld”, is jury Joyce van Rooijen – Heuitink enthousiast. “Hij loopt heel makkelijk en lichtvoetig door de drafonderdelen. Hij beschikt tevens over een goede, zuivere en krachtige stap. De galop heeft heel veel kracht en afdruk, daarbij blijft hij mooi bergop gaan en schakelt hij erg makkelijk.” Las Vegas kwam onder Franka Loos uit op 89 punten, voor zijn galop en totaalindruk kreeg hij het cijfer 9.0.

Exterieur:
Las Vegas is een zeer royaal ontwikkelde, aansprekende, grootramige hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering en komt iets diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is zeer goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is licht hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou langer door mogen lopen. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
Onze Bordeaux-zoon Ferdeaux, die met Hans-Peter Minderhoud geklasseerd is in de Lichte Tour, is de vader van Las Vegas. Ferdeaux kreeg in Jarville en Jerveaux al twee zonen goedgekeurd bij het KWPN.
De moeder van Las Vegas is Dalia Delin, een dochter van de keurhengst Wynton, die in de internationale Grand Prix werd uitgebracht door Madeleine Witte-Vrees, alvorens hij naar Canada werd verkocht voor de fokkerij. Wynton bracht vijf bij het KWPN-goedgekeurde zonen, waaronder Pavo Cup-winnaar Imposantos. De grootmoeder van Las Vegas is Zerrodelin, die eveneens een keurhengst als vader heeft in Houston. Zij is een halfzus van de in de Inter I-geklasseerde KWPN-hengst Crosby (v.Chippendale) en hun moeder Perrodelin, een dochter van de preferente Flemmingh, bracht nog meer sportpaarden. Zo bracht ze Z-dressuurpaarden van Chippendale en Wynton. Vervolgens vinden we de stempelhengst Ferro in de moederlijn.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2020:
Las Vegas is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel “go” en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is zeer actief met een zeer goede voorbeentechniek met een sterk gebruik van het achterbeen dat goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is zeer goed van ruimte en is gedragen met een zeer goede beentechniek. Las Vegas beweegt met een zeer goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Las Vegas veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Las Vegas kan het model verbeteren en kracht, maat, formaat en bewegingstechniek toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.