CHACFLY PS

CHACCO-BLUE x SIR SHUTTERFLY

dekgeld € 1500,-

Info

Geslacht: Hengst
Type: Springen
Kleur: Vos
Geboren: 2012
Stamboek: Hannoveraner Verband e.V
Stokmaat: 1.70m

Stamboom

CHACFLY PS

Hengst 2012 HANN

1.45m-spr

CHACCO-BLUE

Hengst 1998 MECKL

CHAMBERTIN

1993 HOLST

CAMBRIDGE

1988 HOLST

DESIREE VII

1989 HOLST Staatsprämie

CONTARA

1994 MECKL Verbandsprämie

CONTENDER

1984 HOLST

GODAHRA II

1990 MECKL

SHENTARA

Merrie 2008 HANN Hauptstutbuch

SIR SHUTTERFLY

2002 HANN

SILVIO I

1987 OLDBG

FAMM

1989 HANN Hauptstutbuch

CENTARA

2003 OS

CENTO

1989 HOLST

GETTINA

1988 HOLST

GETTINA v. AHORN Z
u. WETTINA v. FANTUS
u. NELANKA v. CARDINAL
u. BILBAO v. NAUTILUS XX
u. TULLIA v. GABRIEL
u. GOLDHAUBE v. GRANAT
u. GAZELLE v. ODO
u. CAROTTE v. LORENZ
u. V594 v. CLAN
1e moeder: SHENTARA Hauptstutbuch (12, 2008, SIR SHUTTERFLY x CENTO)
Moeder van:
CHACFLY PS (CHACCO-BLUE x SIR SHUTTERFLY) - 1.45m-spr - Goedgekeurd bij HANN, WESTF, RHEIN, MECKL, OS, Südd.Verb.
CHA LADY FLY PS (CHACCO-BLUE x SIR SHUTTERFLY) - 1.40m-spr
2e moeder: CENTARA (60, 2003, CENTO x AHORN Z)
Moeder van:
NINTARA (NINTENDER x CENTO) - 1.50m-spr
QUICKCENTO (QUICKSILBER x CENTO) - 1.45m-spr - Goedgekeurd bij MECKL, OS
SAUVIGNON (NINTENDER x CENTO) - Z-spr/1.30m
SIR CENTO (SIR SHUTTERFLY x CENTO) - ZZ-spr/1.35m
DIACENTA (DIARADO x CENTO) - ZZ-spr/1.35m
Grootmoeder van:
SIENNA 68 (SHERE KHAN DU BANNEY x DIARADO) - ZZ-spr/1.35m
LAURA KINNEY (GLOCK'S LONDON x DIARADO) - Z-spr/1.30m
CARADO (GLOCK'S LONDON x DIARADO) - Z-spr/1.30m
DIATENDER TW (NINTENDER x DIARADO) - 1.45m-spr
NINDINO PS (NINTENDER x DIARADO) - 1.50m-spr
YCH BLUE BAYOU (INDOCTRO x DIARADO) - 1.25m-spr
Overgrootmoeder van:
DICOBLUE P.S. (DIARADO'S BOY x CHACCO-BLUE) - ZZ-spr/1.35m
3e moeder: GETTINA (2, 1988, AHORN Z x FANTUS) - 1.45m-spr
Moeder van:
LARIETTE 2 (LARINO x AHORN Z) - 1.45m-spr

Springpaardwinnaars op rij
Ze staan ​​in de startblokken: de krachtige springnakomelingen van Chacfly PS, die hun uitmuntende talent al hebben bewezen in springconcoursen, zoals de winnaars Casey TW/Benjamin Wulschner, Crunchy Nut E/Steffen Buchheim, Mundbergs Cha Cha Cha/Ida Mundberg/DEN, Chalou Fly PS en Chabecco Fly PS. Chacandro Fly PS/Patrick Stühlmeyer werd Deister-kampioen, Coreal B/Roman Duchac/CZE won goud op de Hannoveraanse Jumping Horse Masters (4 jaar). Ook het aantal goedgekeurde hengsten neemt voortdurend toe. Chaclight/Cherobino was de Hannoveraanse premiehengst en prijshoogtepunt op de hengstenmarkt, terwijl Coldplay VDM Z de duurste hengst was op de Zangersheide-keuring met een eindbod van 205.000 euro. In Zweden werd Chaccafly CL de winnaar van het verrichtingsonderzoek. In Nederland kwam Pretty Woman ES naar voren als winnende merrie op de KWPN Kampioenschappen. De Chacfly-dochter Chacira P won het DSP-kampioenschap vrijspringen (3 jaar). Daarnaast stond Checkmate AS aan de top van de springeliteveulenveiling in Denemarken met een prijs van 18.500 euro.

Onder Eiken Sato/JPN en Laura Strehmel behaalde Chacfly PS overwinningen en plaatsingen op het 1.45 meter springen in Opglabbeek/BEL, Kronenberg/NED, Riesenbeck, Ommen/NED en Lier/BEL. Nationaal werd brons toegevoegd op de Weser-Ems-kampioenschappen. Chacfly PS was al vroeg een hoogvlieger. Hij voltooide zijn verrichtingstest in 2016 in Adelheidsdorf met een recordresultaat van 9,49, waarbij hij het maximale cijfer van 10 kreeg op zes individuele criteria (vermogen, manier van doen en algemene indruk) en een 9,5 voor rijdbaarheid. Vervolgens werd hij in Verden geëerd met de felbegeerde Staccato-prijs voor Hannover. In Vechta werd bovendien de Oldenburg Ib hoofdpremie toegevoegd vanwege de uitmuntende kwaliteit van zijn eerste jaargang veulens. In 2016 won Chacfly PS brons op de Hannover Championships (4-jarigen) in Verden. Hij won een reeks springpaardenwedstrijden, waaronder twaalf keer in het seizoen 2018 alleen onder het zadel van Patrick Stühlmeyer. Hij won de federale kampioenskwalificatie in Klein Roscharden met een score van 8,8. Hierna volgde de sprong naar de moeilijke parcoursklasse.

 

De uitstekende mogelijkheden van Chacfly op het parcours worden duidelijk aangetoond door zijn uitzonderlijke prestaties. Vader Chacco-Blue behaalde talrijke waardevolle klasseringen op internationaal niveau, waarbij vooral de derde plaats in de Grand Prix van Aken en de overwinning in de Grand Prix van Neumünster opvallen. De successen van zijn nakomelingen brachten hem in 2015 voor het eerst in de top tien van de beste springverervers ter wereld. Van 2017 tot 2022 leidt hij onafgebroken deze ranking van de World Breeding Association WBFSH. In 2023 staat hij op de tweede plaats. Tot de fokgegevens van de elitehengst behoren onder meer de Olympisch kampioen, winnaar van individueel zilver en teambrons op het EK en winnaar van de Global Champions Tour Explosion W/Ben Maher/GBR, de Olympische zesde plaats Chanyon/Daisuke Fukushima/JPN, en de Europese teamkampioen Chaqui Z/ Shane Sweetnam/IRL en tweede in de Nations Cup-finale en Chacon/Eoin McMahon/IRL. Chacco-Blue bracht op vrijwel alle kampioenschappen de meeste nakomelingen. Ruim 100 van zijn zonen zijn goedgekeurd, waaronder onze internationaal zeer succesvolle Chac Boy PS en Chacoon Blue.

 

Moeder Shentara is een halfzus van de gekeurde en internationaal succesvolle Quickcento (v. Quicksilver), van Nintara (v. Nintender), die zich in grote prijzen plaatste, van andere succesvolle sportpaarden en van de merrie Diacenta (v. Diarado), die zowel staan ​​op 1.45 meter – Springpaarden Diatender TW en Nindino PS (beiden van Nintender)/Tiffany Foster/CAN. De Shentara-dochter Cha Lady Fly PS (v. Chacco-Blue)/Greta Matienzo/MEX boekte successen tot het 1.40 meter springen.

 

Moedersvader Sir Shutterfly is de volle broer van de meervoudig winnende miljonair Shutterfly onder Meredith Michaels-Beerbaum. Daarnaast is hij de halfbroer van de internationaal succesvolle springpaarden Let’s Fly/Rodrigo Pessoa/BRA en Remedi D/Marco Kutscher.

 

In de derde generatie bevindt zich Dobel’s Cento, de Olympische teamgoudwinnaar uit Sydney/AUS en teambronswinnaar uit Athene/GRE, de EK-teamgoudwinnaar uit Donaueschingen en teambronswinnaar uit Arnheim/NED, evenals de Wereldbekerwinnaar uit Leipzig onder Otto Becker.

Chacfly PS vertegenwoordigt de Holsteiner stam 5819. De hengsten Casino, Charriol, Landioso, Le Coeur, Tiépolo en Zünfüfer evenals de sportpaarden Comme Ci Comme Ca/Cora Ackermann-Ripke, Gittina/Otto Becker en Toi Toi Toi/Jürgen Kurz komen hiervan.